Linkovi

Državna tajnica Rice i zapovjednik združenog stožera Mullen u pokušaju ublažavanja napetosti između Indije i Pakistana


Američka državna tajnica i najviši američki vojni zapovjednik putuju u regiju Južne Azije u pokušaju ublažavanja napetosti između Indije i Pakistana nakon prošlotjednih terorističkih napada u Mumbaiju.

Condoleezza Rice stiže danas u New Delhi, a s istim ciljem u to područje putuje i zapovjednik američkog združenog stožera, admiral Mike Mullen.

Ministar obrane Robert Gates i dužnosnici State Departmenta pohvalili su jučer i Indiju i Pakistan za pokazanu suzdržljivost, te izjavili da Sjedinjene Države ne vide gomilanje vojnih snaga ni s jedne strane granice između dvije zemlje.

Direktor Središnje obavještajne agencije, CIA-je, Mike McConnell izjavio je sinoć da je ista skupina koja je izvela bombaške napade na vlakove u Mumbaiju, 2006, najvjerojatnije odgovorna i za prošlotjedne napade u kojima je živote izgubilo više od 170 ljudi.

McConnell nije imenovao tu skupinu, ali indijski dužnosnici krive militantnu skupinu – s bazom u Pakistanu – Laškar-e-Taiba za napade 2006. To je prvi put da je neki američki dužnosnik javno okrivio tu skupinu.

XS
SM
MD
LG