Linkovi

George Bush rekao da je na predsjednički položaj došao nepripremljen za rat


Predsjednik George Bush je u interviewu, kojeg je dao novinaru Charlesu Gibsonu, s TV mreže ABC, rekao da je na predsjednički položaj došao nepripremljen za rat, te da najviše žali zbog manjkavih informacija američkih obavještajnih službi o iračkom posjedovanju oružja za masovno uništenje. Predsjednik Bush je rekao kako bi volio da su obavještajne informacije o Iraku bile drugačije, jer su mnogi ljudi zbog tih informacija stavili na kocku svoj ugled.

Aktualni američki predsjednik je odbio spekulirati o tome bi li išao u rat u Iraku u ožujku 2003. godine da je znao da Saddam Hussein nije imao oružje za masovno uništenje. Također je dodao da bi povlačenje američkih snaga iz Iraka prije odgovarajućeg vremena kompromitiralo njegova načela. Govoreći o drugim temama, George Bush Bush je izrazio žaljenje zbog toga što globalna financijska kriza ostavlja mnoge bez posla i smanjuje mirovinske fondove. Američki predsjednik je rekao da će podržati daljnju intervenciju vlade, ukoliko ona bude potrebna za ublažavanje recesije.

Još jedno veliko predsjednikovo razočaranje je bio propust da progura kroz kongresnu proceduru sveobuhvatni zakon o useljavanju. U interviewu ABC-u, George Bush je dodao da rasprava vođena o tom pitanju nije pokazala pravu prirodu Sjedinjenih Država kao društva u koje je svatko dobrodošao. Aktualni predsjednik također je izrazio žaljenje što nije bio u stanju izmijeniti atmosferu strančarenja u Washingtonu. U istom interviewu George Bush je rekao kako želi biti upamćen kao netko tko je donosio teške odluke u skladu sa svojim načelima i nije "prodao svoju dušu politici".

XS
SM
MD
LG