Linkovi

'The Other Side of Me,' novi album Linde Eder


Pjevačica Linda Eder danas je jednaod najboljih izvođača popularnih napjeva i melodija brodvejskih mjuzikala. Jedan od njenih nabolje prodavanih albuma je posvećen pjesmama Judy Garland. No, njen novi album nazvan The Other Side of Me ukazuje na jednu drugu glazbenu stranu.

Nakon što je nastupala u brovejskom mjuziklu Jekill and Hyde i nakon brojnih koncertnih nastupa na najvećim pozornicama svijeta, Linda Eder je bila spremana na promjene. Kako sama kaže, njeno je srce uvijek bilo u country pop glazbi s kojom je i odrasla:

"Ja sam zasigurno tip djevojke sa seoske farme koja uživabiti na otvorenom, i ova je glazba puno više u tom stilu. Pjesme brodvejskih mjuzikala pisane su u jeziku koji se danas više ne koristi u svakodnevnom životu."

Izbor pjesama bio je lagan, kaže Linda. Ako je skladba poletna i s njom osjećam neku osobnu povezanost,onda je prihvatljiva:

"Mislim da sam izabrala pjesme za koje sam imala dobar osjećaj, koje kažu nešto što sam ja željela reći. Nisam željela snimiti puno balada, htjela sam nešto što ima ritma."

Njeni dugogodišnji štovatelji možda ne bi prepoznali Lindu Eder dok pjeva Back to Life, s albuma The Other Side Of me. Naravno, promjena stila je rizična za bilo kojeg izvodjača, no Linda se nada da će uspjeti sačuvati svoje lojalne ljubitelje a i privući nove. Prema njenoj procjeni, slušatelji su uglavnom ugodno iznenadjeni. Ona se trenutno nalazi na nekoliko različitih turneja, među kojima je i serija koncerata pod naslovom Večer s Lindom Eder, na kojima izvodi poznate pop ibrodvejske napjeve, a tu su i praznični nastupi i koncerti na kojima promovira svoj novi album The Other side of Me

XS
SM
MD
LG