Linkovi

Kenny Chesney ponovno 'country pjevač godine'


Nedavno je u Nashvilleu održana 42. godišnja svečanost dodjele nagrada Udruge country glazbe. O ovogodišnjim pobjednicima prilog je pripremila Mary Morningstar.

Prvi trofej večeri pripao je Georgeu Straitu, sa najbolju singl – skladbu I Saw God Today. Strait je do sada nominiran ukupno 75 puta, i osvojio je rekordnih 22 nagrade, a ove je godine također nagrađen za album godine pod naslovom Troubadour.

Jedan od vrhunaca proslogodisnje svečanosti bila je izvedba pjesme Stay sastava Sugarland, prve skladbe koju je samostalno napisala pjevačica sastava Jennifer Nettles, a za koju je ove godine dobila nagradu za pjesmu godine. Prvi put u posljednjih 20 godina ta je nagrada pripala ženskom autoru. Tijekom trosatnog televizijskog prijenosa nastupalo je 19 izvodjaca, medu kojima su bile neke od najvećih zvijezda countrya kao sto us George Strait, Keith Urban, Taylor Swift, sastav Eagles, te domaćini svečanosti Brad Paisley i Carrie Underwood.

Nagradu za Najboljeg novog izvodjaca odnio je trio Lady Antebellum. Od petorke kandidata u konkurenciji za najboljeg pjevača godine nasla su se četvorica proslogodisnjih kandidata, a naslov je ponovno pripao Bardu Paisleyu, koji je također snimio i video godine za pjesmu Waiting on a woman. Jedan od gostiju priredbe bila je Leslie Ponder, udovica vojnika koji je poginuo u Afganistanu. Leslie je najavila nastup Carrie Underwood koja je izvela skladbu Just A Dream, koja je trenutno prva na top listi. Carrie Underwood je također treću godinu za redom osvojila naslov pjevačice godine.

Kenny Chesney je ove godine imao najviše nominacija, no od sedam prilika nagradu je dobio tek u zadnjoj, za Izvodjaca godine, po četvrti put od 2004.

XS
SM
MD
LG