Linkovi

Prijave za posao u novoj administraciji Baracka Obame mogle bi biti najopširnije u povijesti neke američke administracije


Oni koji traže položaj ili posao u novoj administraciji Baracka Obame sučeljeni su s onim što bi moglo biti najopširniji prijavni formular za posao u povijesti neke američke administracije.

U izvješću New York Timesa kaže se da upitnik od sedam stranica traži odgovore na profesionalna i privatna pitanja, uključujući informacije o bračnim drugovima i odrasloj djeci. Mnoga pitanja pokazuju kako je nova tehnologija izmijenila proces regrutiranja Bijele kuće. Primjerice, u upitniku koji objavljuje New York Times traži se opis bilo kakve poruke elektronske pošte ili SMS-a koji bi mogli dovesti novoizabranog predsjednika u neugodnu situaciju.

Osobe koje se prijavljuju moraju također navesti sve nadimke koje koriste na Internetu, uključujući blogove i poveznice na njihove internetske stranice kao što su Facebook i MySpace. U još jednoj specifičnosti našeg vremena Obama traži od onih koji se prijavljuju za posao da navedu bilo kakve veze s propalim kompanijama za hipotekarske stambene zajmove Fannie Mae i Freddie Mac, kao i s bilo kojim drugim korporacijama koje će primiti pomoć iz vladinog paketa vrijednog 700 milijardi dolara.

XS
SM
MD
LG