Linkovi

Country Music Awards 2008.


Kenny Chesney predvodi u broju nominacija na ovogodišnjoj dodjeli Country Music Awards-a. Ukupno je nominiran u sedam kategorija, uključujući kategorije muški vokalist godine, album godine, za Just Who I am - Poets and Pirates, te zabavljač godine, koju je i osvojio prošle godine. Takodjer je zaradio nomincije u kategorijama singl godine i glazbeni video godine za pjesmu Don’t blink. Prošle godine, kada je izdana, ova se pjesma popela sa 16. na prvo mjesto country ljestvice za samo 8 tjedana, te se tu zadržala četiri tjedna. đ

Umjetnici nominirani u mnogim kategorijama bili su nominirani i prošle godine. Četiri od pet umjetnika nominiranih u kategorijama najboljeg vokalista, vokalistice, te zabavljača godine isti su kao i prošle godine. Big and Rich, The Wreckers, Montgomery Gentry, Brooks and Dunn i Sugarland svi su nominirani u kategoriji najboljeg dueta, drugu godinu za redom. Hit skladba sastava Sugarland, Stay postigla je ogroman uspjeh nakon što je izvedena na prošlogodišnjoj ceremoniji dodjele nagrada.

Ove je godine nominirana za pjesmu godine, singl godine, te glazbeni video godine. Pjevačica ovog sastava Jennifer Nettles zaradila je ukupno šest nominacija, pet od njih s Sugarlandom, te jednu solo nominaciju, za pisanje pjesme Stay. Još jedno od značajnih imena na ovogodišnjoj dodjeli nagrada je i George Strait. Njegovih 5 ovogodišnjih nominacija zaokružuje ukupan broj nominacija u njegovoj karijeri na 75. Alan Jackson jedini je umjetnik sa vise nominacija, ukupno 79. George će se natjecati u kategoriji najboljeg vokalista, te zabavljača godine. A, njegov hit I saw God today nominiran je za pjesmu godine, kao i za album godine.

The Horizon nagrada od sad će se zvati najbolji mladi izvodjač godine. U ovoj su kategoriji nominirani Rodney Atkins, Lady Antebellum, James Otto, Kellie Pickler i Jason Aldean. Carrie Underwood prošle dvije godine dobila je nagradu za najbolji ženski vokal. I ove je godine nominirana u istoj kategoriji. Ove je godine takodjer nominirana u kategoriji album godine za Carnival Ride. Carrie Underwood će, zajedno sa Bradom Paislyjem, i voditi ovogodišnju dodjelu nagrada u Neshvillu 12. studenog.

XS
SM
MD
LG