Linkovi

Godišnje nagrade konvencije bluegrass glazbenika


Drugu godinu za redom, Dale Ann Bradley proglašena je najboljom ženskom vokalisticom. Michael Cleveland zaradio je svoju šestu nagradu u kategoriji svirača country violine, a zajedno sa svojim bendom Flamekeeper, odnio je pobjedu i u kategoriji sastava godine, i to drugu godinu za redom. Nagrada za najbolji instrumentalni album godine otišla je Andy Hallu.Sounds of the Steel Guitar prvi je solo album za ovog člana sastava Stringdusters, koji je prošle godine izabran za najbolji novi sastav godine.

Nekoliko imena našlo se medju naboljim instrumentalcima ove godine.Josh Williams dobio je svoju prvu nagradu ove godine, i to u kategoriji najboljeg gitariste, a Kristin Scott Beson proglašena je najboljom u kategoriji banjo gitare.

Adam Staffey dobio je šestu nagradu u kategoriji svirača mandoline, a Rob Ickwed, iz benda Blue Highway dobio je nagradu kao najbolji dobro svirač rekordni deseti put.Skladba sastava Blue Highway,Through the window of a train, koju su napisali članovi ovog sastava, Tim Staffor i Steve Gulley, proglašena je pjesmom godine.

No, ono što se najčešće moglo čuti na ovogodišnjoj dodjeli nagrada bilo je ime sastava koji u ovo vrijeme prošle godine nije još održao niti jedan koncert

U vrijeme prošlogodišnje dodjele nagrada, Jamie Dailey bio je pjevač sastava Quicksilver, a Darrin Vincent radio je sa Rickyijem Skaggsom i sastavom Kentucky Thunder.Ovaj je duet svoj prvi koncert održao prošlog listopada, a prvi album izdali su u sječnju ove godine.Njihovih 10 nominacija na ovogodišnjoj dodjeli nagrada utoliko su još impresivnije.

Naposljetku, od 10 nominacija, Daily i Vincent odnjeli su čak 7 nagrada.Jamie Daily proglašen je najboljim muškim vokalistom, a Darrin Vincent dobio je nagradu u kategoriji najboljeg nastupa godine, za njegov rad na nastupu Everett Lilly and Everybody and Their Brother.Kao duet, njih su dvojica dobili prestižnu nagradu Zabavljača godine.Ostale nagrade uključuju kategorije Vokalne grupe godine, najboljeg novovg izvođača, nastup godine, te album godine.

XS
SM
MD
LG