Linkovi

Colin Powell podržava Baracka Obamu za predsjednika


Bivši američki državni tajnik Colin Powell izrazio je podršku demokratskom predsjedničkom kandidatu Baracku Obami, rekavši da Americi treba 'osoba koja donosi preobrazbu'.

U nedjeljnjem intervjuu televiziji NBC, umirovljeni general – koji je svojedobno bio zapovjednik Središnjeg stožera američkih vojnih snaga za mandata predsjednika Georgea Busha starijeg, te prvi državni tajnik u mandatu sadašnjeg predsjednika; obojice republikanaca – rekao je da podržava izbor Obame zbog 'njegove sposobnosti da inspirira građane', te zbog 'inkluzivne prirode' njegove kampanje.

On je rekao da vjeruje da bi i Obama i njegov republikanski suparnik John McCain bili dobri predsjednici. Ali, istaknuo je, senator Obama 'udovoljava vrlo visokim standardima' koji se postavljaju na iznimnog predsjednika.

Powell je rekao da je bio nezadovoljan negativnim tonom kampanje senatora Johna McCaina, kao i izborom guvernerke Aljaske Sare Palin za njegovog dopredsjedničkog kandidata, jer ona nije spremna da bude, ako zatreba, predsjednica zemlje.

U televizijskom intervjuu mreži Fox, senator John McCain je rekao da će i dalje poštivati i diviti se Powellu usprkos njihovim razlikama u stavovima. On je istaknuo da nekoliko bivših državnih tajnika podržava njegovu kandidaturu.

Ankete javnog mnijenja pokazuju da Obama vodi pred McCainom sa šest posto prednosti. No, senator iz Illinoisa je upozorio svoje pristaše da ne smatraju pobjedu 'gotovom stvari', nego da se nastave zalagati za svaki glas na izborima.

Inače, Barack Obama je - kako izvješćuje njegova izborna kampanja - u rujnu prikupio rekordnu količinu donacija - 150 milijuna dolara!

XS
SM
MD
LG