Linkovi

Duke Ellington Jazz Festival u Washingtonu


Turistička sezona je u Washingtonu prošla svoj vrhunac, no sad dok lišće i temperature počinju padati, neki od posjetitelja su odlučili ostati i uživati u mirnoj jeseni u američkoj prijestolnici. Kako javlja Doug Levine, oni koji nisu bili u žurbi otići mogli su uživati u četvrtom godišnjem Duke Ellington Jazz festivalu.

Nasljeđe Dukea Ellingtona - vođe orkestra, skladatelja i klavirista svjetske klase koji je podigao jazz na novu višu razinu, kao i Washington – grad u kojem je proveo prve 23 godine svog života bili su okvir festivala koji nosi njegovo ime.

Jazz, blues, latino, hip-hop i ostala glazba izvođena je tijekom prvog tjedna listopada na 47 različitih pozornica. Bilo je tu i predavanja, studentskih koncerata, zabavnih priredbi za cijelu obitelj, kao i koncert velikih zvijezda na otvorenom, na tratini ispred zgrade Capitola. Jedan od najuposlenijih izvođača bio je Dana Leong, čelist, trombonist i vođa orkestra, koji je svoj povratak festivalu obilježio s tri koncerta i predavanjem studentima glazbe.

"Krasno je što festival svake godine raste. Mi glazbenici u Washingtonu susrećemo isključivo jako inteligentnu, dobro informiranu publiku, koja cijeni sve različite vrste glazbe i raznolike izvođače koji tu nastupaju. Volim dolaziti u Washington, to je jedno od mojih omiljenih mjesta" - kazao je Dana Leong.

Ovogodišnji Duke Ellington Jazz festival imao je dostojno finale koncertom na Glasu Amerike. Umjetnički savjetnik festivala saksofonist Paquito D'Rivera, zajedno s Danom Leongom i sedam članova sastava, odao je počast glazbi Sjeverne i Južne Amerike.

XS
SM
MD
LG