Linkovi

'Learn to Live' - novi album Dariusa Ruckera


Pjevač grupe Hootie and the Blow Fish, Darius Rucker, nedavno se popeo na vrh američke country top-liste s albumom Learn to Live. On je prvi Amerikanac afričkog podrijetla koji se popeo na vrh country ljestvice od 1985. godine.

Naslovnu pjesmu debutantskog solo albuma inspirirao je Ruckerov trogodišnji sin.

Darius je privukao pažnju na medjunarodnoj glazbenoj sceni 1995 godine, kao pjevač sastava Hootie and the Blow Fish. Ova pop rock grupa prodala je 16 milijuna primjeraka svog prvog albuma Cracked Rear View, na kom su bili i top 10 hitova Hold My Hand, Only Wanna be with You I Let her Cry.

Iako se Darius trenutno usredotočio na svoju solo karijeru u country glazbi, on obećava da će sastav Hootie and the Blow Fish izdati još jedan album u skoroj budućnosti. Kao gosti na albumu Lear to Live, pojavljuju se Alison Krauss, Vince Gill i Brad Paisley, čije se vrlo prepoznatljivo muziciranje na gitari može čuti u pjesmi All I Want.

Darius Rucker kaže da voli country najviše zbog toga jer je to glazba kraj koje je odrastao, u saveznoj državi South Carolina. Kaže da su neki od njegovih najdržih ranih uzora medju country glazbenicima David Allan Coe, Hank Williams Jr., Dwight Yoakam i Lyle Lovett.

Rodney Foster, član dueta Foster and Lloyd iz osamdesetih ostavio je na njega posebno jak dojam. Darius kaže da kad je prvi put čuo Fosterovu izvedbu skladbe Crazy over you, pomislio je da i on to želi raditi. U studio se Rucker udružio sa Ferankom Rogersom, koji je poznat po produciranju albuma za tradicionaliste country glazbe Trace Adkinsa, Josha Turnera i Brada Paisleya. Darius Rogersa opisuje kao genijalca koji razumije točno kakvu vrstu country glazbe on želi stvoriti.

Album Learn to Live popeo se na prvo mjesto ljestvice country albuma, te je tako Darius postao prvi crnac koji se našao na vrhu country singles ljestvice od 1985 godine.

XS
SM
MD
LG