Linkovi

Album 'Naked Wire' - početak solo-karijere Deborah Hurwitz


Glazbena umjetnica Deborah Hurwitz, koja je –među ostalim kazališnim komadima na Broadwayu sudjelovala i u stvaranju hit mjuzikla Jersey Boys, odlučila je započeti solo-karijeru. Ona je još kao dijete bila prozvana ‘iznimno nadarenom.’

Deborah Hurwitz počela je svirati klasičnu glazbu na koncertima već od svoje 12-te godine. No, voljela je slobodu popularne glazbe, osobito s Broadwaya, i tako je njena karijera krenula u drugom smjeru – stvarala je, izvodila i rukovodila glazbenim projektima na Broadwayu, poput hitova Miss Saygon, Mamma Mia i Jersey Boys.

"Svoju prvu predstavu na Broadwayu izvela sam kad mi je bilo 22 godine. Angažman u mjuziklu Miss Saygon trajao je dugi niz godina, Mamma Mia je trajala nekoliko godina, pa onda Jersey Boys, a između tih predstava bilo je i mnogo drugih neovisnih produkcija," kaže Deborah Hurwitz.

Osim što nastupa u hitu Jersey Boys - Deborah Hurwitz radi radi i kao glazbeni dizajner, koristeći se sintisajzerom kako bi proširila raspon zvuka malog orkestra i time ga učinila ‘bogatijim.’

"Ponosna sam što mogu reći da sam sa Jersey Boysima kreirala zvučni sustav koji još nitko nije koristio: kombinirala sam elemente glazbe uživo s umjetnim zvukom i tako dobila ovaj jedinstveni zvuk. On se odlikuje izuzetnom punoćom. Stoga se publika uvijek iznenadi kad vidi da je u orkestru samo devet svirača," kaže ova umjetnica.

Deborah Hurwitz surađivala je i s pjevačicama poput Cindy Lauper, Cher, Sarah-om Brightman, Sinead O’Connor i Glorijom Estefan i pomogla im u stvaranju njihovog vlastitog izražajnog, punog zvuka na sceni. A tekstura i punoća njenog vlastitog glasa došla je do izražaja na njenom prvom solo-albumu pod nazivom Naked Wire. Kaže da pjesme na njemu sadrže cijeli niz emocija – od priče o izgubljenoj ljubavi i napuštanja do one o prihvaćanju nove ljubavi, nazvane Mirror - Zrcalo. Ona, kaže, nosi poruku privrženosti, unatoč manama voljene osobe:

"Ne morate biti savršeni. Volim vas i s vašim manama i nedostacima, i to je ono što mi je u stvari divno – da sebe vidite kao osobu u cjelini. Da uvidite kako smo svi mi posebni, i kako smo krhki."

Deborah Hurwitz svoje vrijeme provodi između Los Angelesa i New Yorka. Istovremeno sa svojom karijerom skladateljice i pjevačice, i dalje planira raditi na Broadwayu.

XS
SM
MD
LG