Linkovi

'Red Carpet Massacre', novi album sastava Duran Duran


Britanski sastav Duran Duran je tijekom svojeg djelovanja prodao više od 100 milijuna ploča i osvojio dvije nagrade Grammy. Usponu stastava pomogli su njihovi glazbeni video spotovi, s pjesmama kao što su Hungry Like The Wolf, Rio i Reflex.

Dvadesetsedam godina nakon izdavanja svojeg prvijenca, Duran Duran je objavio svoj najnoviji album pod naslov Red Carpet Massacre. Tijekom njihove nedavne posjete Washingtonu, s pjevačem sastava Simon Le Bonom razgovarao je Larry London.

Simon Le Bon vjeruje da su samo poklonici mjerilo njihovog uspjeha: "Nagrade me posebno ne zanimaju. Lijepo je kad ih dobijete, no moj život o njima ne ovisi. Ono što je važno je svirati i imati dobre koncerte. Mi s našom publikom imamo izravan odnos, za to mi ne treba mi podrška kritičara."

Uz pomoć nekoliko traženih hip-hop producenata, novi album sastava Duran Duran pridobio im je mnogo novih poklonika.

"Svaki put kad objavite novu ploču, dobijete i novu publiku. Ima ih koji nas prate od samih početaka i prvog albuma iz 1981-ve. Sa svakim albumom dobijete novu demografiju, čini se da mlađe žene uistinu vole album Astronauts, a sad vidim da se mnogim mladićima sviđaju naši noviji radovi koje smo snimili s Timbalandom, Justinom Timberlakeom, i Nateom Hillsom, koji naginju hop-hopu," kaže Le Bon.

Nakon skoro 30 godina provedenih zajedno, članovi sastava Duran Duran imaju neslomljiv odnos, unatoč odlasku Andyja Taylora 2006.

"Postoje neke veze koje su jače od braka. Ima sastava koji se ne slažu baš dobro, mnogi od kojih su jako slavni. Mi nismo takvi, mi se uistinu dobro slažemo. Kod nas postoji istinska lojalnost i prijateljstvo. Mi pazimo jedan na drugog," kaže Le Bon.

Sastav Duran Duran trenutno svira po Sjedinjenim Državama, a četvrtog studenog otpočinju svoju južnoameričku turneju koncertom u Limi u Peruu.

XS
SM
MD
LG