Linkovi

Prvi country album Jessice Simpson


Pjesma pod naslovom “Come On Over,” prvi je singl s albuma Jessice Simpson “Do You Know.” Pojavila se na Top 20 ljestvici country hitova, a zabiljezila je i manjeg uspjeha na pop-listama.

Na osam od jedanaest skladbi albuma Jessica je suradjivala s nekim od vodecih skladatelja Nashvillea – Chrisom Lindseyjem, Troyem Vergesoom i Rachel Proctor. Dolly Parton, jedan od Jessicinih glazbenih uzora, takodjer je ponudila nekoliko svojih pjesama, ali sama Dolly, kaze Jessica, nije smatrala da su se one mogle mjeriti s materijalom koji je vec bio snimljen za novi album.

"Imala je nekoliko pjesama za mene, ali kad je cula vec nacinjene snimke, rekla je: Ove moje nisu tako dobre. Moram nesto drugo napisati. I tako je za mene napisala “Do You Know.” I ne samo to – imala sam srece da Dolly sa mnom i pjeva u njoj."

Jessica Simpson samo je jedna u nizu pop pjevaca koji “seli” na podrucje countryja. Medju svojim glazbenim inspiracijama i navodi zvijezde countryja poput Martine McBride, Rebe McEntire, Shanie Twain i Faith Hill. Country je, kaze Jessica, uvijek bio dio njenog zivota...

"Odrastajuci u Teksasu, uvijek sam country slusala i voljela. Ljudi poput Dolly Parton i Willieja Nelsona oduvijek su moji uzori. Country je u mom srcu, on je dio mog identiteta."

Jessica je prvi put suradjivala s nesvilskim skladateljima 2003. godine, dok je radila na svom trecem pop-albumu. Ali njena je diskografska kuca odbila te skladbe s objasnjenjem da su one suvise vukle na country.

Prosle godine, kad je najavila da priprema country album, neki u country industriji kritizirali su njen korak, izrazili skepticizam. Jessica priznaje da je “dolazak u Nashville i prijelaz na country bio rizican pothvat. Ali imala sam vjere,” dodaje, “nasla u Nashvilleu mnoge stvari koje sam davno ostavila iza sebe – postenje, vjeru, nadu. Vjerujem da je sve odgovore moguce naci ukoliko slijedite svoje srce, da je moguce sebe naci. Ja sam sebe nasla na ovom albumu.”


XS
SM
MD
LG