Linkovi

Klasični rock-band Journey izdao album 'Revelation'


Nakon sedam godina odsutnosti, rock band Journey se nedavno vratio na ljestvice popularnosti svojom “After All These Years,” prvim singlom s njihovog novog albuma “Revelation.”

Skladba je odmah postala njihov prvi Top 10 hit u vise od deset godina.

Journey je bio jedan od najuspjesnijih rock-bendova pocetkom osamdesetih godina. Bend su tada cinili vokalist Steve Perry, klavijaturist Jonathan Cain, bubnjar Steve Smith, basist Ross Valory i Neil Schon, vodeca gitara.

Prosle godine, Schon je krenuo u potragu za novim vokalistom buduci da je Jeff Scott Soto napustio bend nakon samo sest mjeseci. Na YouTube je naisao na video filipinskog benda The Zoo i njihovim izvedbama nekih pjesama sastava Journey. Bio je impresioniran njihovim pjevacem Arnelom Pinedom, poslao mu e-mail i pozvao ga na audiciju za Journey.

Arnel je prvo mislio da se radi o neslanoj sali. Kad je konacno odgovorio na e-mail, Neal Schon mu je pomogao da dobije americku radnu vizu. Odmah po dolasku u Ameriku Pineda je dobio posao, kao novi vokalist za Journey.

Arnelov je glas gotovo identican glasu bivseg vokalista Stevea Perryja. Pineda, medjutim, skromno kaze “Samo je jedan Steve Perry u svijetu.”

Na albumu “Revelation,” Journey je ponovno snimio jedanaest svojih klasika s novim pjevacem, medju njima – Separate Ways, Open Arms i Don’t Stop Believin’.

Na tri diska albuma nalazi se i jedanaest novih pjesama, a uz njih i DVD s koncertnim snimkama s nastupa u Las Vegasu, ranije ove godine.

“Revelation” je, tijekom prvog tjedna, prodan u vise od sto tisuca primjeraka. Dovoljno za prvo mjesto na Billboardovoj Independent Album ljestvici i peto na Billboard 200.

Njihov zadnji Top 5 album je bio “Trial by Fire,” 1996. godine.

Journey je trenutacno na svojoj sjevernoamerickoj turneji, s rock-bendovima Cheap Trick i Heart.

XS
SM
MD
LG