Linkovi

Web stranica tjedna: WebMD.com


Današnje odredište na Internetu nam je jedan od vrhunskih sajtova s medicinskim informacijama.

"Na internetskoj stranici WebMD.com pružamo i novosti iz medicine, kao i opće informacije o zdravstvenim pitanjima. Uz centar za vijesti, tu je i vrlo obimna medicinska knjižnica s video materijalima i raznim pomagalima, kao i s tradicionalnom referentnom zbirkom," kaže dr. Michael Smith, glavni urednik stranice WebMD.com.

Na toj internetskoj stranici zainteresirani korisnici mogu saznati najnovije nalaze medicinskih istraživanja, proučiti podatke o određenim bolestima i poremećajima, pa čak i pokušati dijagnosticirati problem pomoću pomagala nazvanog 'symptom checker' koje propituje o pojedinim simptomima. Sve to kontroliraju i pregledavaju – stručnjaci.

"Sve što se pojavi na našoj web stranici prođe kroz 'liječnički pregled'. Dakle, kvalificirani liječnik će pregledati svaki novi sadržaj prije nego što on bude objavljen na sajtu: prekontrolirat će da se radi o informacijama koje su najnovije, točne i koje ne sadrže izraze koje bi laički korisnici mogli krivo protumačiti," kaže Smith.

Web stranica WebMD.com financira se pomoću oglasa, ali dr. Smith kaže da su urednički i marketinški odjeli striktno odvojeni kako bi se osiguralo da oglačivači i pokrovitelji ne utječu na sadržaje koji se objave na sajtu.

Uz ranije spomenute sadržaje, tu je gotovo dvije stotine odvojenih panela za diskutiranje o temama u rasponu od alergija pa do yoge.

"Paneli za diskusije ne samo da omogućuju međusobno komuniciranje osoba koje muče jednake zdravstvene tegobe, nego se putem njih mogu postavljati pitanja stručnjacima raznih medicinskih i bliskih profesija - od liječnika i medicinskih sestara, pa do dijetetičara i nutricionista i slično," kaže Smith.

WebMD.com sadrži i odvojene odjeljke za muškarce, žene i djecu, s posebnim osvrtom na specifičnost zdravstvenih potreba svake od tih populacijskih skupina.

XS
SM
MD
LG