Linkovi

Jazz festival Berklee Bean Town


U vrijeme kad Boston Red Sox budu spremni ugostiti svog najljućeg baseball rivala – njujorške Yankeese, u Fenway Parku, 27. rujna, Berklee Bean Town Jazz Festival zaključit će svoj program jazza, bluesa, world music i latinskoameričke glazbe.

Festival, koji nosi ime poznate bostonske glazbene škole – Berklee College of Music, privući će oko 70 tisuća posjetitelja i oko stotinu glazbenika na tri otvorene pozornice.

Medju njima će biti onih s diplomom Berkeleeja, ali i onih koji na festival stižu s drugih strana, poput vokalista Kurta Ellinga... Osim u glazbi, posjetitelji će moći uživati i u onome što im spremaju brojni štandovi – od rukotvorina i umjetnina do internacionalne kuhinje.

Jazz-pijanist i bandleader Les McCann dolazi na festival, a i neka druga poznata imena – Russell Malone, Geri Allen, Randy Weston, Cyrus Chestbut, James Carter, Javon Jackson i Walter Beasley. Njima će se priključiti i lokalni orkestar – Berklee Music All-Star Ensemble.

Najpopularniji ulični festival Bostona počinje 26. rujna s “bubnjarskim summitom” diplomiranih studentica Berkleeja, bubnjarki Cindy Blackman i Terri Lyne Carrington

XS
SM
MD
LG