Linkovi

John McCain najavljuje da će 'reformirati Washington'; demokrati skeptični


Dan nakon što je i službeno prihvatio predsjedničku kandidaturu svoje stranke, republikanac John McCain govorio je danas na izbornim skupovima u tri savezne države – u Wisconsinu, Michiganu i Coloradu.

McCain obećava da će se – ako bude izabran – u Washingtonu boriti protiv korupcije kao i lobističkih interesa.

Senator iz Arizone je u govoru na konvenciji svoje stranke sebe opisao kao 'svojeglavog buntovnika' koji je spreman surađivati s političkim protivnicima – čak i kada se njegovoj stranci to ne sviđa. McCain je rekao da će on, zajedno sa svojom dopredsjedničkom kandidatkinjom Sarom Palin 'reformirati' Washington.

McCain je sinoć kritizirao i republikance, rekavši da je stranka izgubila povjerenje naroda za što su – kako je rekao – 'krivi neki od nas koji se nisu bili u stanju oduprijeti korupciji'.

S demokratske strane, McCainu je odgovorio njegov kolega iz Senata, demokratski dopredsjednički kandidat Joe Biden. On je primjetio da je posljednjih osam godina John McCain u 90 posto slučajeva glasao u prilog politike predsjednika Busha, te mu se zbog toga ne može vjerovati kada kaže da će 'promijeniti i reformirati Washington'.

XS
SM
MD
LG