Linkovi

McCain prihvatio nominaciju i zatražio podršku  neovisnih i neopredijeljenih glasača


Republikanski predsjednički kandidat John McCain i službeno je prihvatio nominaciju za predsjednika Sjedinjenih Država posljednjeg dana stranačke konvencije. U svom prihvatnom govoru senator McCain je pozvao na promjene i zatražio podršku ne samo republikanaca već i neovisnih i neopredijeljenih glasača.

John McCain obećao je sinoć svojim pristašama u St. Paulu da će "prodrmati" Washington, bude li izabran za predsjednika, dodajući da je spreman prekoračiti stranačke linije kako bi se zemlja vratila na "put prosperiteta i mira". Senator McCain je rekao da je njegova dopredsjednička kandidatkinja guvernerka Aljaske Sarah Palin "upravo pravi partner" da pomogne u vođenju tih promjena. "Znate da ima iskustvo u izvršnoj grani vlasti i stvarne dokaze o svojim uspjesima. Ona se pozabavila teškim problemima kao što su energetska neovisnost i korupcija. Uravnoteživala je proračun, smanjivala poreze i obračunavala se s onima koji zastupaju posebne interese".

Govoreći ispred divovskog ekrana na kojem se vijorila američka zastava s plavom pozadinom, senator McCain je govorio o temama kao što su ekonomija, obrazovanje i obećao da će za njega na prvom mjestu biti ljudi. "Meni je jasno za koga radim" – rekao je McCain – "Ne radim za stranku. Ne radim za posebne interese. Ne radim za sebe. Radim za vas"…U svom je govoru republikanski predsjednički kandidat obećao je da će, bude li izabran za predsjednika, poduzeti "najambiciozniji projekt na nacionalnoj razini" posljednjih desetljeća i provesti jedan energetski plan koji bi bio usmjeren na veću proizvodnju energije unutar Sjedinjenih Država. "Prestat ćemo slati 700 milijardi dolara godišnje u zemlje koje nas ne vole baš previše" – rekao je McCain, na što se vjerojatno prolomio najglasniji aplauz tijekom njegova govora.

Senator McCain je ponovio da se u mnogim pitanjima ne slaže sa svojim demokratskim suparnikom senatorom Barackom Obamom. Napomenuo je da osobno štuje Obamu, ali je upozorio svoje pristaše da će senator iz Illinoisa, bude li izabran, povećati poreze i vladinu potrošnju.

XS
SM
MD
LG