Linkovi

Palin prihvatila dopredsjedničku nominaciju Republikanske stranke


Republikanska kandidatkinja za potpredsjednika Sjedinjenih Država Sarah Palin održala je govor na republikanskoj nacionalnoj konvenciji u kojem je prihvatila kandidaturu. Palin je rekla republikanskim delegatima u St. Paulu u saveznoj državi Minnesota da demokrati podcjenjuju njeno dosadašnje političko iskustvo. Palin je rekla da je biti gradonačelnik grada isto što i biti aktivist lokalne zajednice - što je bila aluzija na Baracka Obamu i njegov posao u Chicagu – s tom razlikom, nastavila je, što gradonačelnik ima stvarne obveze.

Palin je dodala da će otići u Washington i služiti građanima Sjedinjenih Država, a da neće tražiti odobrenje medija i washingtonske elite. Palin je također pohvalila Johna McCaina kao najbolji izbor za vrhovnog zapovjednika oružanih snaga. Guvernerka Aljaska prva je žena republikanski dopredsjednički kandidat. Njeni kritičari tvrde da je na guvernerskom položaju provela nepune dvije godine, da je relativno nepoznata i neiskusna.

U drugim govorima na konvenciji bivši suparnici Johna McCaina u nadmetanju za predsjedničku nominaciju pohvalili su McCainovo čelništvo, branili Palin i kritizirali demokratskog predsjedničkog kandidata Baracka Obamu kao neiskusnog. Bivši gradonačelnik New Yorka Rudolph Giuliani izjavio je da Palin ima više iskustva na izvršnim dužnostima nego Barack Obama i njegov dopredsjednički kandidat Joe Biden zajedno.

Giuliani je rekao da Obama nikada nije ni u čemu bio predvodnik. Bivši guverner Massachussettsa Mitt Romney ustvrdio je, da za razliku od Baracka Obame, uviđa da je radikalni islam zao te da će ga McCain poraziti. Bivši guverner Arkanasasa Mike Huckabee izjavio je da je John McCain najspremniji, najiskusniji i najprovjereniji predsjednički kandidat. John McCain danas će, posljednjeg dana konvencije u St. Paulu, prihvatiti predsjedničku nominaciju Republikanske stranke.

XS
SM
MD
LG