Linkovi

Novi country trio Lady Antebellum


Lady Antebellum je jedan o sastava iz Nashvillea koji najviše obećava. Tijekom prošle godine taj je trio imao album i singl na vrhu top lista, a dobitnik je i važne glazbene nagrade.

Skladba Love don`t live here prvi je singl skinut s debi albuma sastava Lady Antebellum, s istoimenim naslovom. Album je dosegao prvo mjesto country top liste, a Akademija Country Glazbe mjesec dana kasnije dodijelila je sastavu naslov najveće nove nade. Članovi sastava su Charles Kelley, brat pop-rock pjevača Josh Kelleya, Hillary Scott, kćerka nagrađivane country pjevačice Linde Davis, te Dave Haywood, koji je napustio studij financija na Sveučilištu Gorgije, da bi se posvetio glazbenoj karijeri.

Jedna od omiljenih skladbi samih članova sastava je Things People Say. Na dan kad je napisao tu pjesmu Dave su napale četiri osobe u pokušaju da mu ukradu auto. Uspio im je izmaći, kaže on, bez ozljeda i sa snimkom skladbe na CD-u. Sastav Lady Antebellum povezuje različite glazbene utjecaje rocka, popa, countrya i rhythm and bluesa. Charlesa Kelleya inspirirala je glazba Joe Cockera i Lynyrda Skynyrda. Hillary Scott navodi Trishu Yearwood, Rebu McEntire i Bonnie Raitt kao svoje omiljene pjevače. Dave Haywood odrastao je slušajući sastave iz sedamdesetih kao što su The Eeagles i the Allman Brothers Band. Sastav Lady Antebellum trenutno je na turneji gdje nastupa kao predgrupa pjevačici Martini McBride. Nakon nastupa u rujnu, na dodjeli godišnjih nagrada udruge Country glazbenika, sastav će se u listopadu uputiti ponovo na turneju zajedno s pjevačem Jasonom Aldeanom. Na kraju čujmo Lady Antebellum, i njihov novi hit, skladbu Lookin For a Good Time.

XS
SM
MD
LG