Linkovi

S.M.V. - "Thunder"


Vjerojatno ste već čuli za sastav S.M.V., no vjerojatno ne kao grupu, već zasebno njegove članove koji ukupno imaju preko 90 godina glazbenog iskustva. «S» iz imena sastava pripada Stanleyu Clarkeu, «M» Marcusu Milleru i «V» Victoru Wootenu.

Jedan od basista i producent sastava S.M.V. - Marcus Miller - napisao je skladbu Tutu za album Milesa Davisa pod istim imenom. Miller je s Milesom Davisom zajedno svirao 10 godina. Od svih članova sastava Stanley Clarke je u studiju proveo najviše vremena, počevši 1972 s jazz-rock sastavom Return to Forever.

Victor Wooten je počeo svirat bas kad mu je bilo tri godine, a već više od deset godina svira s Belom Fleck i sastavom The Flecktones. Na ideju o formiranju sastava s tri basista došao je Victor Wooten za vrijeme koncerta prošlog listopada u New Yorku, kada ga je improvizirani jam session s Clarkeom i Millerom inspirirao na stvaranje tog trija zvijezda. Wooten opisuje album Thunder kao uradak pun sadržaja.

Akrobacije na basu su tu no mislim da će slušatelji biti iznenađeni s glazbenim sadržajem, kaže on. Sastav S.M.V. će po izdavanju album krenuti i na turneju, tijekom koje će posjetiti Sjedinjene Države, Kanadu, Koreju, Singapur, Japan, Rusiju i još više od 20 zemalja diljem Europe.

XS
SM
MD
LG