Linkovi

Gustav promijenio dnevni raspored Nacionalne konvencije Republikanske stranke


Američka Republikanska stranka učinila je izmjene vezane uz svoju Nacionalnu konvenciju koja počinje danas u Minneapoloisu/St. Paulu u Minnesoti zbog uragana Gustav.

Današnji početak četverodnevne Nacionalne konvencije Republikanske stranke trebao bi se dogoditi nekoliko sati nakon što uragan Gustav udari na kopno u Meksičkom zaljevu. Većina večerašnjih govora već je otkazana, uključujući i one predsjednika Busha i dopredsjednika Dicka Cheneya. Bijela kuća je priopćila da će predsjednik i dopredsjednik u potpunosti preskočiti konvenciju kako bi se usredotočili na uragan i ono što slijedi nakon njega. Predsjednik Bush će posjetiti Teksas gdje će se susresti s evakuiranim stanovnicima Louisiane.

Republikanski predsjednički kandidat John McCain govorio je o izmijenjenoj konvenciji jučer za televizijsku mrežu Fox. "Jednostavno ne bi bilo ispravno da održavamo slavljenički događaj u St. Paulu dok se skoro prava tragedija ili strašan izazov predstavlja u obliku prirodne katastrofe. Mi promatramo razvoj događaja i ja se povremeno molim".

Jučer je senator McCain posjetio centar za upravu u kriznim situacijama u Missisipioju, području koje je bilo pogođeno Katrinom 2005. godine. Demokratski predsjednički kandidat Barack Obama izjavio je da će mobilizirati svoje pristaše kako bi pomogli žrtvama uragana.

XS
SM
MD
LG