Linkovi

Web sajt predsjedničkog kandidata Baracka Obame


Vrijeme je za posjet web sajtu tjedna – gdje predstavljamo zanimljiva i inovativna odredišta na Internetu. U tjednu u kojem se održava Nacionalna konvencija Demokratske stranke posjetit ćemo internetske stranice predsjedničkog kandidata te stranke Baracka Obame.

Da bismo vam predstavili jednog od dvojice muškaraca od kojih će jedan gotovo sigurno postati sljedeći predsjednik Sjedinjenih Država, danas posjećujemo web sajt BarackObama.com. Kandidati za političke funkcije koriste svoje internetske stranice za prikupljanje donacija, mobilizaciju pristaša i za upoznavanje glasača sa svojim političkim programom. Više negoli ikad ranije koriste se video zapisi, tako da možete čuti kandidate kako govore na javnim skupovima, njihove interviewe o, primjerice, ratu u Iraku.

Barack Obama: Mislim da sad konačno razumijemo da je to bio najveći fijasko vanjske politike ove generacije. Ono što želim reći jest da se moramo ponašati odgovorno i oprezno kad se povlačimo iz Iraka, jer smo bili neoprezni kad smo tamo išli, te moramo izvući naše snage iz borbenih položaja u kojima su se zatekli. Naši vojnici ne bi trebali biti suci u iračkom građanskom ratu.

Na sajtu BarackObama.com možete pratiti vijesti o ovom kandidatu; provjeriti njegovu popularnost među različitim skupinama, kao što su – recimo – studenti, članovi radničkih sindikata i ljudi s invaliditetom. Možete poslušati i njegove stavove o pitanjima kao što su gospodarstvo ili obrazovanje.

Barack Obama: Nitko mi ne treba govoriti o važnosti obrazovanja, jer ja osobno ne bih bio tu gdje sam danas bez obrazovanja. Ne potječem od bogatih. Ne potječem od moćnih. Moja obitelj dolazi iz relativno skromnog okruženja, ali imali su solidno obrazovanje i usadili su u mene želju za solidnom obrazovanjem.

Na Obaminom sajtu nalaze se raskošno producirani video zapisi s izrazima podrške – od običnih Amerikanaca pa do uglednog profesora na pravnom fakultetu Sveučilišta Harvard Lawrencea Tribea. "On je, sve u svemu, bio najimpresivniji student kojeg se mogu sjetiti u trideset i sedam godina profesorske karijere".

Više o predsjedničkom kandidatu Demokratske stranke naći ćete na sajtu BarackObama.com.

XS
SM
MD
LG