Linkovi

Willie Nelson i Wynton Marsalis: 'Two Men With the Blues'


2008. će na glazbenoj sceni ostati upamćena i kao godina 'neobičnih parova'. Bluegrass violinistica i pjevačica Allison Krause snimila je vrlo uspješan album s pjevačem negdašnjih Led Zeppelina, Robertom Plantom. A nedavno se na rang listama najuspješnijih albuma pojavilo zajedničko ostvarenje country legende Willija Nelsona i jazz trubača Wyntona Marsalisa - album 'Two Men with the Blues.'

Album počinje swing verzijom standarda 'Bright Lights, Big City. Rezultat zajedničkog muziciranja Willija Nelsona i Wyntona Marsalisa nije niti country album a niti jazz album. Kažu da ih je povezala ljubav prema bluesu i to se u svakom slučaju čuje. Album je snimka dijelova prošlogodišnjih koncerata u newyorškom Centru Lincoln. Kritičari su album Two Man with the Blues nazvali najboljim ostvarenjem Willija Nelsona od 1978. godine, kada je postao poznat s albumom Stardust. Tu skladbu izvodi i s Wyntonom Marsalisom. Jedna od specifičnih strana albuma je to što na njemu mega-popularni jazz trubač Wynton Marsalis i - pjeva.

Willie Nelson i Wynton Marsalis nisu najavili zajedničku koncertnu turneju, no u veljači će nastupiti na koncertu povodom 70. godišnjice diskografske kuće Blue Note Records, u New Yorku. U rujnu izlazi DVD sa snimkom njihova nastupa u Centru Lincoln, gdje su među ostalim odsvirali i skladbu That's All.

XS
SM
MD
LG