Linkovi

Heidi Newfield: "What Am I Waiting For"


Heidi Newfield napisala je naslovnu skladbu svojeg debitantskog albuma What Am I Waiting For zajedno s nešvilskim hitmakerom Jeffrey Steeleom te sa svojim bivšim kolegama iz sastava Trick Pony - Irom Deanom i Keithom Burnsom. Kad joj je bilo pet godina, Newfield je već sanjala o glazbenoj karijeri. Kad joj je bilo 13, otišla je iz svog doma u sjevernoj Kaliforniji u Nashville, gdje je snimila demo snimku.

No kako sama kaže tada još nije bila spremna natjecati se s country zvijezdama iz osamdesetih poput Rebe McEntire, Kenny Rogersa i Dolly Parton. 1996, u 26-toj godini Heidi je bila spremna te se pridružila sastavu Trick Pony. Među hitovima tog sastava su Pour Me, Just What I Do, te On a Night Like This. Nakon desetljeća provedenog sa sastavom Trick Pony Heidi je odlučiila da je došlo vrijeme za novo usmjerenje.

Skladba Johnny and June bila je prvi singl objavljen s albuma What Am I Waiting For. Ta skladba, posvećena dugogodišnjoj ljubavi između pokojnog pjevača Johnny Casha i njegova žene June Carter Cash, jedna je od šest skladbi na albumu koje je Heidi su-potpisala. Heid Newfield snimila je album s legendarnim producentom Tony Brownom, poznatim po svojem radu s George Straitom, Brooks and Dunnom, Rebom McEntire i mnogom drugima. Heidi kaže dijelovi ove ploče za nju nisu samo u ženi i muškarcu, već i o različitim iskustvima, osjećajima vezanim za napuštanje sastava, boli ali i o uživanju u samostalnosti.

Heidi se bojala da je ljubitelji sastava Trick Pony neće prihvatiti kao solo izvođača. Album What Am I Waiting For debitirao je na drugom mjestu country top liste časopisa Billboard. Također s kalendarom ispunjenim koncertima sve do Studenog, ona je sad uvjerena u svoje mjesto u country glazbi. Za kraj, s albuma What Am I Waiting For, Heidi Newfield i skladba Cry Cry (Til The Sun Shines).

XS
SM
MD
LG