Linkovi

Phelpsu je svaka pobjeda jednako draga i uzbudljiva


Posljednje pobjede učinile su Michaela Phelpsa 'najzlatnijim' olimpijskim sportašem - 200 metara leptirovim stilom i štafeta četiri puta 200 metara.

U olimpijskom bazenu u Pekingu Phelps je sudjelovao dosad u pet nadmetanja; u svih je pet osvojio zlatna odličja i to s rekordnim vremenima.

S odličjima s prethodne olimpijade, on ih sada ima ukupno jedanaest, više od ijednog drugog sportaša u povijesti modernih olimpijskih igara.

“Počelo mi je dolaziti do glave tek nakon ove posljednje utrke leptirovim stilom. Do tada sam samo mislio na slijedeću utrku. A sad samo mislim: najveći olimpijac svih vremena … zvuči sjajno,” kaže Phelps.

Dvadeset-trogodišnji Phelps kaže da mu je draga svaka od njegovih pobjeda: “Nijedna od njih ne zastarjeva u smislu koliko sam sretan zbog nje. Slušanje himne sa zlatnom medaljom oko vrata: to je apsolutno nevjerojatan osjećaj, jedan od najboljih koje sam ikad iskusio baveći se plivanjem.”

Ukoliko Michael Phelps dopre do pobjedničkih podija – bez obzira s kakvom medaljom - u posljednje tri discipline u kojima se natječe, ukupno će imati 14 olimpijskih medalja. Ruskinja Larisa Latinjina u svojoj je karijeri osvojila 18 medalja: 9 zlatnih, 5 srebrnih i četiri brončane.
XS
SM
MD
LG