Linkovi

Gerald Albright: Sax for Stax


Zvučeći kao da je upravo izašao sa snimanja u Stax studiju, Gerald Albright kombinira bariton, tenor i alt saksofone u verziji skladbe Knock on Wood, Eddie-a Floyda. Na svojem vrhuncu šezdesetih godina prošlog stoljeća, diskografska kuća Stax, kojoj je vlasnik bila mnogo veća kuća Atlantic Records, na popisu svojih izvođača imala je neke on najznačajnijih zvijezda soul glazbe, od Otisa Reddinga i Wilsona Picketta, do Carle Thomas, Isaac Hayesa i dueta Sam and Dave-a. Gerlald Albright imao je 1968-me samo 11 godina, kada je velikan kuće Stax Johnnie Taylor imao hit sa skladbom Who is Making Love.

Albright je svoje glazbeno obrazovanje otpočeo s klavirom kada mu je bilo sedam godina, da bi uskoro prešao na saksofon i bas gitaru. Tijekom godina on je pratio neke od najvećih imena u pop i R and B glazbi, između ostalih nastupajući i na albumu Back on the Block Quincyja Jonesa – dobitnika Grammya. Albright je počeo svoju uspješnu solo karijeru 1987-me.

Uz obrade Stax klasika poput skladbe Whatcha See Is Whatcha Get, Albright slavi i grad Memphis i njegovu bogatu glazbenu povijest s tri svoje vlastite skladbe. Jedna od njih je Walkin Down beale Street, posvećena je dijelu centra Memphisa poznatom kao domu blues glazbe.


XS
SM
MD
LG