Linkovi

Kako uštedjeti u New Yorku?


Grad koji nikad ne spava – New York City, i ovog je ljeta, kao i obično, pun turista. Stranci, osim u gradu, uživaju i u slabom dolaru, ali mnogi ne znaju kako mogu uštedjeti dosta novca.

Na primjer, izlet brodom na Kip slobode košta 12 dolara. Međutim, ako uzmete trajekt od Manhattana do Staten Islanda – koji ne košta ništa! – vidjet ćete znamenitu turističku lokaciju isto tako dobro, a nećete morati platiti.

130 godina stara Katedrala Svetog Patricka također je jedna od besplatnih atrakcija, dok ćete za razgledavanje Empire State Buildinga platiti 17 dolara i dosta dugo čekati u redu.

Tiffany Townsend iz turističke zajednice New Yorka podsjeća da je ulaz u mnoge muzeje besplatan – barem jednom tjedno.

Potrošeno na ulaznice i restorane možete nadoknaditi u shoppingu, pogotovo ako dolazite iz Europe. Zbog slabog dolara, u New Yorku je doslovce sve jeftinije – od majica i sunčanih naočala na uličnim kioscima pa do ekskluzivnih brandova poput Diora i Guccija.

Navečer, najbolje je sjesti na travu u Centralnom parku i odslušati neki od besplatnih koncerata ili pak pogledati predstavu redovitog godišnjeg kazališnog festivala posvećenog Shakespeareu.

XS
SM
MD
LG