Linkovi

One of the Boys - novi album Katy Perry


Katy Perry vrlo je brzo postala medjunarodna glazbena zvijezda. No, njen uspjeh pop pjevačice, iznenadio je neke koji je poznaju još iz djetinjstva.

One of the Boys naslovna je skladba sa novog albuma 23-godišnje kantautorice Katy Perry. Rodjena je kao Katherine Hudson u Santa Barbari u Kaliforniji, i odrasla je u vrlo religioznom doma, budući da su joj oboje roditelja bili propovjednici. Nije joj bilo dozvoljeno da sluša svjetovnu glazbu, a duhovnu je glazbu počela snimati u Neshvillu dok je bila vrlo mlada. Bilo joj je tek petnaest godina kad je izdan njen album vjerskih, “gospel” pjesama.

Nekoliko godina kasnije, Katy je odselila u Los Angeles, gdje je upoznala producenta Glena Ballarda, koji je producirao Grammyijem nagradjen album Alanis Morissette, Jagged Little Pig. Katy je suradjivala i sa Matrixom, timom tekstopisaca i producenata koji su radili na hitovima Avaril Lavigne, Britney Spears, Christine Aguilere i mnogih drugih.

Takodjer prije nekoliko gidna, Katy je promjenila svoje prezime u Perry, kako ju se nebi mješalo sa glumicom Kate Hudson. Snimila je svoj prvi pop album 2005 godine, no izgubila je ugovor sa diskografskom kucom, a s njim I bilo kakvu šansu da bi se taj album mogao izdati.

Prošle godine, Katy je snimila kontroverznu skladbu UR so gay. I dok tvrdi da joj nije bila namjera ovom pjesmom bilo koga ponižavati, riječi ove skladbe vjerojatno su razlog i odličnih pohvala i teških kritika. Časopis Blender nazvao ju je zvijezdom u usponu, dok je jedna kršćanska internet stranica napisala sljedeće – kakva tužna slika izgubljenog djeteta kojeg je odnjela struja svjetovnih užitaka.

Kao tekstopisac, Katy vjeruje da je važno da su njene pjesme mentalno uravnotežene. Sva ta tjeskoba je u redu, ali ako je to sve što imate, onda je to dosadno. Sve što pisem, bilo da je veselo ili tužno, mora sadržavati i dozu humora, kaže ona.

Katy će u sljedeća dva mjeseca nastupati na sjeverno američkoj Vans Warped turneji.

Prvi službeno objavljeni singl sa albuma One of the Boys je skladba I Kissed a Girl, koja je trenutno veliki hit u Sjedinjenim Državama, Novom Zelandu, Kanadi, Venecueli i Brazilu.

XS
SM
MD
LG