Linkovi

Nakon šest godina novi album Stevea TyrellaKad Stevea Tyrella pitaju gdje je pohadajao fakultet, on uvijek kaže Bacharach University. Steve je, naime, radio uz poznatog tekstopisca Burta Bacharacha i Hala Davida tijekom prvih 10 godina svoje karijere. Sada Tyrell odaje počast svom bivšem suradniku kolekcijom najdražih mu pjesama Bacharacha i Davida, u albumu koji sam naziva nečim što je oduvijek želio napraviti.

Album je to o kome je Steve Tyrell oduvijek sanjao, no nije mislio da će mu trebati 6 godina da ga napravi. Takodjer nije mislio da će kod njegove supruge Stephanie, tekstopisaca i producentice, biti dijagnosticiran rak, te da će 2003. od raka i umrijeti. Odlučan da radi i u to teško vrijeme, Tryell se okrenuo onom što najbolje i zna raditi, produciranju, stvaranju aranžmana, nastupima i kroz sve to koristeći glazbu Burta Bacharacha i Hala Davida kao inspiraciju.

Steve Tyrell vraća se Bacharachu s pjesmom The look of love. Ova pjesma, koju je proslavila pjevačica Dionne Warwick, jedan je od mnogih hitova Bacharacha i Davida na kojima je Tyrell radio 1960-ih u diskografskoj kući Scepter Records. Za vrijeme svog rada u toj diskografskoj kuci, takodjer je pridonjeo uspjehu skladbe Raindrops keep falling on my head. Uspio je angažirati teksaškog pjevača B.J. Thomasa da je pjeva u filmu Butch Cassidy and the Sundance kid. Sada, skoro 40 godina kasnije, Tyrell je otpjevao svoju verziju ovog oskarom nagradjenog hita.

Steve Tyrell imao je uspješnu solo karijeru, počevši od njegove prve solo kompilacije pop glazbe 1999 godine. Njegovi uspjesi uključuju ogroman spektar dostignuća – od glazbe za filmove do albuma posvećenog Franku Sinatri. O ovom svom zadnjem projektu on kaže da je bio poput nijednog drugog prije, jer uspomene koje ga vežu za ove skladbe su ono što mu je pomoglo da prebrodi sve one teške dane. Sa albuma Back to Bacharach, Steve Tyrell izvodi skladbu What the world needs now. U ovoj mu se pjesmi pridružuju i Rod Stewart, James Taylor, Martina McBride, Dionne Warwick i Burt Bacharach.


XS
SM
MD
LG