Linkovi

Web stranica tjedna: RainforestPortal.org


Ovaj tjedan posjećujemo web sajt koji obrazuje posjetitelje o nekima od najugroženijih i ključnih ekosustava Zemlje i poziva na akciju kako bi se oni zaštitili.

Glen Barry: RainforestPortal.org je pravi portal sajt, što znači da je riječ otražilici o najboljim raspoloživim informacijama o prašumama.Prati vijesti, donosi linkove i ima blog. I što je najvažnije, omogućuje ljudima da poduzmu akciju kako bi naveli vlade i kompanije da zaštite prašume.

Glen Barry osnivač je web sajta RainforestPortal.org. Kaže da se na tim web stranicama nalaze informacije za svakog tko ima i usputan interes u prašume,iako su one uistinu usredotočene na profesionalce koji se bave konzervacijom i one koji imaju snažna stajališta glede tog pitanja.

Glen Barry: Primjerice, sad provodimo kampanju za očuvanje većih rijeka regije Amazone. A nedavno smo imali kampanju o planovima Laosa da izgradi branu na posljednjoj većoj prašumi u zemlji. Dakle, riječ je u velikoj mjeri o motiviranju ljudi, njihovom informiranju kako bi zauzeli stav da se zaštite prašume za budućnost Zemlje.

Zaštita prašuma, kaže gospodin Barry, u interesu je svih, bez obzira gdje žive.

Glen Barry: Prašume su apsolutno ključne za zaštitu klime, za vodu, za drvne proizvode i u osnovi one su naš habitat. Dakle, prašume su sad važnije negoli su ikad prije bile i kako će nestajati prašume tako će nestajati i čovječanstvo.Za više informacija o važnoj ulozi koju imaju prašume, bez obzira živite li blizu jedne od njih ili ne, posjetite web sajt RainforestPortal.org.


XS
SM
MD
LG