Linkovi

Jewel privlači obožavatelje među ljubiteljima countryja


Nakon 13- godišnje karijere, 34-godišnja pop pjevačica Jewel privlači nove obožavatelje, ovaj put medju ljubiteljima country glazbe. Predstavljamo njen novi album Perfectly Clear.

Jewel kaže da je country pjesme pisala cijeli život, no album Perfectly Clear njen je prvi namjenjen ljubiteljima country glazbe.

1995. godine Jewel je potpisala ugovor sa diskografskom kućom Atlantic Records, no taj je ugovor raskinut 2007 nakon loše prodaje njenog albuma Goodbye Alice in Wonderland. Njen prvi album Pieces of You prodao se u 12 milijuna primjerak, postavši tako jednim od najbolje prodavanih debitantskih albuma svih vremena. Za vrijeme svog 13-godišnjeg ugovora sa diskografkom kućom Atlantic Records, Jewel je prodala 27 milijuna albuma širom svijeta. U ovo su vrijeme izdani mnogi njeni hitovi, kao što su Who will save your soul, You were meant for me i Hands.

Jewel smatra da je njeno okretanje county glazbi prirodni nastavak njene karijere. Dodaje da su neki od njenih najvećih glazbenih utjecaja bili Marle Haggard, Kris Kritofferson i Loretta Lynn. Pet od njenih ukupno šest studijskih albuma snimila je u Neshvillu. Scott Borchetta, koji vodi jednu od vodećih neovisnih diskografskih kuća u Neshvillu ponudio joj je ugovor za više albuma s njegovom diskografskom kućom Valory Records. Za Jewel kaže da je jedna od najboljih kant-autorki u bilo kom žanru.

Jewel je autorica ili ko-autorica svih pjesama na albumu Perfectly Clear. Njen nedavni hit sa Top 20 country liste, Stronger Women bavi se tematikom unaprijedjivanja života žena. Jewel kaže da je ovu pjesmu napisala za sebe samu, kao i za mnoge druge žene. Dodaje da žene trebaju znati da im u životu nitko ništa ne duguje, te da su same odgovorne za svoje živote. Ako nešto u njihovim životima ne ide onako kako bi trebalo, moraju to srediti same, a ne čekati da to netko drugi napravi.

Perfectly Clear na prvom je mjestu Billboard country albuma, te na osmom mjestu ljestvice Billboard 200.

Jewel čeka još mnogo posla u sljedećih nekoliko mjeseci. Nastupit će na američkoj ljetoj turneji Brada Paisley, a pojavit će se i kao jedna od članica žirija u Nashville Star, televizijskom natjecanju mladih country talenata. Uz nju u žiriju će se jos naći i tekstopisac Jeffrey Steele, te John Rich, pjevač dueta Big and Rich, koji je koproducirao njen album Perfectly Clear.

XS
SM
MD
LG