Linkovi

Objavljene nominacije za ovogodišnje nagrade Americana Honors


Americana Music Association objavila je imena umjetnika nominiranih za ovogodišnje nagrade Americana Honors. Pjevač-tekstopisac James McMurty, sin nagradjivanog autora Larryja McMurtyija, te Levon Helm, dugogodišnji bubnjar sastava The Band, nominirani su svaki u tri kategorije, više nego bilo koji drugi umjetnik ove godine.

James McMurty rodjeni je pripovjedač, a pjesme s njegovog devetog albuma Just US Kids donjele su mu neke od dosada najboljih kritika. Zbog toga ne čudi da je ovaj glazbenik iz Texasa pokupio nominacije u svim važnijim kategorijama Americana Music Awardsa, koje će biti dodjeljene 18. rujna.

No, njegov album, Just Us kids, ima i dosta jaku konkurenciju u kategoriji albuma godine. Ostala tri nominirana albuma su Trouble in Mind Hayesa Carlla, Dirt Farmer Levona Helma, i Raising Sand Alison Krauss i Roberta Planta, na kome je i pjesma Gone, gone, gone, koja je nominirana u kategoriji Pjesme godine.

Gone, gone, gone jedna je od četiri skladbe nominirane u kategoriji pjesme godine, u kojoj je ove godine konkurencija takodjer jaka. Uz ovu pjesmu, tu su se još našle i skladbe Just Us Kids, Jamesa McMutrya, Broken, Tift Merrit, te She left me for Jesus Hayes Carall. Levon Helm, koji se natječe protiv McMurtyija u kategoriji Album i izvodjač godine, nominiran je i u kategoriji pjesme godine sa skladbom Poor Old dirt Farmer sa njegovog albuma Dirt Farmer.

Neke od ostalih kategorija ove godine uključuju i Istrumentalist godine, Duet ili grupa godine, te Najbolji mladi umjetnik. Americana Music Awards dodjeljuje i nekoliko posebnih nagrada, uključujući nagradu za životno djelo u kategoriji izvodjaca i tekstopisca. Jason and the Scorches ovogodišnji su dobitnici nagrade za životno djelo u kategoriji izvodjača, dok nagrada za životno djelo za tekstopisca ove godine pripada Jonu Hiattu. Još će nekoliko dobitnika posebnih nagrada biti objavljeno ovaj tjedan.

Ukupno 14 nagrada biti će dodjeljeno na ovogodišnjoj, sedmoj Americana Honors awards priredbi koja će se 18. rujna održati u Nashvilleu. Uz Levona Helma i Jamesa McMurtyija, Steve Earle takodjer je nominiran u kategoriji umjenitka godine. Steve, koji je ovu nagradu dobio 2002 godine, trenutno se nalazi na turneji. S njegovog nominranog albuma, koji mu je inače prosle godine donio i Grammyija u kategoriji najboljeg Contemporary Folk/Americana albuma, poslušajmo skladbu Tennessee Blues.

XS
SM
MD
LG