Linkovi

Obama održao govor na temu patriotizma


Demokratski predsjednički kandidat Barack Obama pokušava se obraniti od pitanja o svom patriotizmu, dodajući kako nikad to pitanje neće koristiti protiv svojih političkih suparnika. Senator Obama jučer je izjavio u mjestu Independance, u saveznoj državi Missouri, da je oduvijek gajio duboku i lojalnu ljubav prema Sjedinjenim Državama. Rekao je kako nikad neće dovoditi u pitanje patriotizam drugih u kampanju i da neće mirno sjediti kad će drugi dovoditi u pitanje njegov patriotizam.

U međuvremenu je republikanski predsjednički kandidat John McCain jučer provodio kampanju u Pennsylvaniji. U jednom od istupa reagirao je na opasku Obaminog pristaše umirovljenog generala Wesleya Clarka, koji je rekao kako McCainova služba tijekom Vijetnamskog rata ga ne čini kvalificiranim kandidatom za predsjednički položaj.

Senator McCain ovu je izjavu nazvao "nepotrebnim" odvlačenjem pažnje glasača od bitnih pitanja. McCain je dodao da su glasači više zabrinuti zbog visokih cijena benzina, energetske neovisnosti i ekonomskih izazova.

XS
SM
MD
LG