Linkovi

Roditelji srbijanskog bjegunca pred američkim pravosuđem izjavili da je on koristio hrvatsku putovnicu


Beogradski radio B92 javio je da su tamošnje vlasti počele istragu protiv Igora Miloševića, srbijanskog vice-konzula u New Yorku koji je navodno pomogao jednom državljaninu Srbije da pobjegne iz Sjedinjenih Država, gdje je optužen za nanošenje teških ozljeda jednom kolegi-studentu na Sveučilištu New Yorka u Binghamptonu u saveznoj državi New York.

Riječ je o Milanu Kovačeviću, koji je igrao košarku za tamošnju sveučilišnu momčad, a početkom svibnja je u jednom baru gotovo do smrti pretukao jednog mladića, koji je još uvijek u bolnici, bez svijesti. Nakon nekoliko tjedana pritvora, Milan Kovačević je pušten na uvjetnu slobodu, do početka suđenja. No, srbijanski mu je diplomat po brzom postupku dostavio putovnicu te je Kovačević pobjegao u Beograd.

Slučaj je u Americi dobio na publicitetu, po kritičnim izjavama na račun Beograda istakao se senator Charles Schumer iz New Yorka. Američke su vlasti izdale međunarodnu tjeralicu za Kovačevićem, no dvije zemlje nemaju sporazum o izručenju.

Obitelj Milana Kovačevića izjavila je novinaru dnevnika New York Post da je njihov sin pobjegao iz Sjedinjenih Država zbog toga što su ga mediji 'nepravedno optužili'. Kovačevićevi su roditelji također izjavili za američki list da se njihov sin nije služio srpskom već hrvatskom putovnicom te da 'bijeg nije bio posebno organiziran'.

'Nije rijetko da se građani Srbije služe hrvatskim putovnicama' - piše dnevnik New York Post.

XS
SM
MD
LG