Linkovi

Steve Riley i The Mamou Playboys


Skladba The Corner Post prvi je put se pojavila na albumu iz 1993-ce pod naslovom Trace of Time, međutim sad je objavljena opet na novom dvostrukom albumu-kompilaciji pod naslovom The Best of Steve Riley and The Mamou Playboys. Premda je Steve Riley imao svega 19 godina kad je 1988. osnovao sastav The Mamou Playboys, to se iz ranih snimki nije moglo primijetiti. U vrijeme dok su drugi mladi sastavi svirali progresivnu vrstu Cajun glazbe kombinirajući tradicionalni stil s novim zvukovima, Steve Riley i The Mamou Playboys izvodili su stare pjesme na starinski način. 'Tradiciju' toliko ozbiljno shvaćaju da u skladbi Katherine, kao i drugima na ovom albumu, uopće ne pjevaju na engleskom jeziku.

Steve Riley odrastao je u mjestu Mamou, u Louisiani, u kojem se francuski još uvijek javno govori, i gotovo svi stanovnici sviraju cajun-glazbu. Kao dijete počeo je s harmonikom, i vrlo rano postao poznat. S 15, pridružio se sastavu legende Cajun glazbe Dewey Balfa, koji mu je postao mentor. Od njega je naučio starinski stil izvođenja tradicionalne glazbe. The Mamou Playboys je već po izdanju svojeg prvog albuma 1990-te stekao reputaciju najboljeg Cajun sastava u zemlji. Na tom albumu objavljena je pjesma Pine Point, koja je također uključena na novoobjavljenoj kompilaciji.

Ako mislite da je glazba južne Louisiane popularna samo u određenim dijelovima zemlje, prevarili ste se. The Mamou Playboys provode veći dio godine na turnejama po Sjedinjenim Državama i Kanadi, a također - na njihovo iznenađenje - i u Aziji. Na novom albumu objavljene su tri dosad neobjavljene skladbe, uz 28 pjesama koje je sastav snimio tijekom protekla dva desetljeća.


XS
SM
MD
LG