Linkovi

Emmylou Harris: "All I Intended to be"


Za album "All I Intended to Be" Emmylou Harris snimila je nekoliko obrada tuđih skladbi, poput All That You Have is Your Soul, koju je Tracy Chapman skladala za album Crossroads, 1989-te godine. Tu su i skladbe Merle Haggarda, Billy Joe Shavera i Patty Griffin. Emmylou Harris kaže da je tijekom cijele svoje karijere skupljala vrijedne pjesme te da ovaj album to na neki način i odražava.

Također za album je snimila i šest vlastitih skladbi. Jedna od njih zove se "Gold" na kojoj prateće glasove pjevaju Dolly Parton i Vince Gill. Skladbu Gold Emmylou Harris napisala je prije više od deset godina. Kaže da ju je htjela uvrstiti na album iz 1995-te "Wrecking Ball", koji je bio nagrađen Grammyem, no nije se uklapala u folk ugođaj tog albuma.

Na novom je albumu počela raditi prije četiri godine. Većinu skladbi je snimila u Nashvilleu u studiju producenta Briana Aherna, njenog bivšeg supruga koji je producirao mnoge od njenih ranih albuma. U posljednjih pet godina Emmylou Harris je snimila album s bivšim vođom Dire Straitsa Markom Knopflerom, a nastupala je i na turnejama Elvisa Costella i Neil Younga.XS
SM
MD
LG