Linkovi

'11' - novi album Bryana Adamsa


Bryan Adams, pjevač prepoznatljivog hrapavog glasa i hita broj jedan na top ljestvicama “Everything I Do I Do It For You,” započeo je svoju karijeru sedamdesetih godina. U prošlih 30 godina Bryan je skladao glazbu za više od 40 igranih filmova, dobio mnogobrojne nagrade, a tri od njegovih deset albuma nekoliko su puta postala platinska. Bryan je upravo izdao svoj 11. album, jednostavnog naslova “11.” Za njegove solo turneje u Washingtonu, s ovim je pjevačem razgovarao Larry London.

Nakon 30 godina turneja, Bryan Adams sada radi ono što nikada prije nije. "Nastupao sam s grupom Foreigner, s Rodom Stewartom i sam. Trenutno se nalazim na akustičnoj turneji – samo sviram gitaru, večeras sviramo u Washingtonu i to je fantastično jer nikada prije to nisam radio. To je moja prva solo-turneja, i na njoj sam puno toga naučio".

Međutim, Bryan Adams još uvijek ima ambicija da pjeva s drugim glazbenicima. “Ako naiđe nešto što će se činiti kao prava stvar, kaže Bryan, “to bih želio napraviti. Recimo, pjevati s pjevačicom poput Ette James. Jedna mi se velika želja ispunila prošle godine kada je Aretha Franklin pjevala jednu od mojih pjesama u duetu s Mary J. Blige. Mislim da je to pravi vrhunac, kada vašu pjesmu izvode drugi pjevači,” rekao je ovaj glazbenik.

Osim skladanja i pjevanja hitova, Bryan Adams poznat je i po svom dobrotvornom radu. Jedan od njegovih prvih doprinosa na tom planu bilo je sudjelovanje u Live-Aidu 1985. godine kojeg je osmislio Bob Geldof. Nakon toga, pridružio bi se sličnim akcijama s drugim glazbenicima, kad god je za to dobio ponudu.

Nakon što je postigao umjetničko priznanje širom svijeta, Bryan je uvjeren da glazba ne bi smjela biti usmjerena na samo jednu demografsku grupu ljudi. "Znate, ima pjesama koje svakako prelaze granice i mislim da je bit glazbe u tome – ona ne bi trebala poznavati granice. Netko me je neki dan upitao koji bi savjet dao onima koji se žele probiti na glazbenoj sceni u Americi i kako to postići kao kantautor, a ja im kažem da to ne smiju shvaćati kao “probijanje.” Savjetujem im da se samo usredotoče na svoju glazbu jer ona ne poznaje granice".

Bryan Adams svakoga mjeseca provede deset dana na turneji. Svoju akustičnu turneju nastavit će po Sjedinjenim Državama, Europi i Aziji sve do kraja ove godine.

XS
SM
MD
LG