Linkovi

Incognito - vrući jazz ritmovi i vesele soul melodije


Ako vas skladba Happy People podsjeća na tropski povjetarac, to nije slučajno. Osnivač sastava Incognito, producent i gitarist Jean Paul Bluey Maunick kaže da je novi album svojevrsna posveta njegovom rodnom Mauricijusu, otoku pored Madagaskara u Indijskom oceanu.

Odrastajući tamo, Blueya je privukla glazba Stevie Wondera, Marvina Gaya i Santane, a često je i slušao lokalne glazbenike na plažama i po hotelskim terasama. Inspiraciju za album Tales from the Beach, Bluey je potražio na omiljenim plažama. Kako kaže, nakon toga - glazba sama teče.


Tijekom trideset godina postojanja, višenacionalna postava sastava Incognito često se mijenjala, no sastav je redovito objavljivao albume i išao na turneje po svijetu. Od početka 2007-me Incognito je nastupao u više od 25 zemalja, među ostalog i na Mauricijusu, što je prvi posjet Blueya tom otoku otkako se kao desetogodišnjak s obitelji preselio u London. Za kraj čujmo s albuma Tales from the Beach skladbu I've been waiting, na kojoj gostuje pjevačica Maysa.


XS
SM
MD
LG