Linkovi

U američkim kinima počela ljetna sezona visokobudžetnih hitova


Dok temperature nemilice rastu, ljubitelji filmova spremni su za osvježenja i uzbuđenja visoko-budžetnih holivudskih filmova.

Kristalna lubanja – onaj koji je pronadje, spoznati će svo znanje. Ako padne u ruke zle Irine Spalko, donijet će joj ogromnu snagu.

Ford će uskoro proslaviti svoj 66. rodjendan, no usprkos tome, i dalje plijeni svojom pojavom i upušta se u neke nevjerojatne fizičke avanture. Ford kaže da je do sada naučio kako napraviti neke izvanredno teške fizičke zahvate, a da u isto vrijeme zadrži šešir na glavi. I to ne tako da ga zeljepi za glavu.

No, najveći skok za ovaj film dolazi sa kino blagajni, gdje je inkasirao skoro pola milijarde dolara od početka prikazivanja 22. svibnja.

Romantična i glamurozna komedija Sex and the City nije ispunila prvotna očekivanja Hollywooda. Priča prati četiri stare prijateljice koje su ponovno na okupu u New Yorku. Jedna od njih, Carrie Bradshaw sprema se za udaju za vrlo uspješnog i zgodnog Mr. Biga, kog glumi Chris Noth.

Film je pun romantike, glamurozne mode i seksipilnosti. A da i ne spominjemo vjenčanje iz bajke. No, je li nekog zaista briga za to? Sex and the city zaradio je tek nepunih 57 milijuna dolara tijekom prvog vikenda prikazivanja.

Ako volite mangupe sa dobrim namjerama, i intelektom, onda je Ironman film za vas. Robert Downie Jr. igra bogatog industrijalca Tonyija Starka. U čvrstom, čeličnom odjelu, on se bori protiv zlikovaca, no i nekih koji nisu toliko zli. Ironman je prošao dosta dobro na kino blagajnama, i od početka prikazivanja prošlog mjeseca zaradio je 519 milijuna dolara.

Tu je još niz novih hollywoodskih produkcija koje stižu u kino dvorane ovog ljeta, pout filma Incredible Hulk. Nakon neuspjelog genetskog eksperimenta, doktor Bruce Banner pretvara se u ogromno zeleno čudovište kad god se uzruja. Dokrot Banner, kojeg glumi Edward Norton, mora upotrijebiti ovu ogromnu neiskorištenu snagu kako bi spasio svijet.

XS
SM
MD
LG