Linkovi

U očekivanju službene podrške Hillary Clinton izbornoj kampanji Baracka Obame


Senatorica Hillary Clinton danas će, kako se očekuje, službeno okončati svoju predsjedničku predizbornu kampanju i pružiti podršku svom donedavnom suparniku senatoru Baracku Obami kao najvjerojatnijem predsjedničkom kandidatu Demokratske stranke.

Kampanja gospođe Clinton jučer je objavila da će se ona obratiti svojim pristašama danas u Washingtonu, u podne po lokalnom vremenu, ističući potrebu da se čitava stranka ujedini iza senatora Obame. Ta je objava došla nakon privatnog sastanka ovo dvoje senatora, u četvrtak navečer, u washingtonskom domu njihove senatske kolegice Dianne Feinstein, iz Kalifornije.

Hillary Clinton je prikupila više od 17 milijuna glasova tijekom vrlo burnih primarnih stranačkih izbora. Senatoru Obami će trebati mnogi od tih glasova da bi pobijedio najvjerojatnijeg republikanskog kandidata Johna McCaina na izborima u studenom.

Senator McCain je jučer pokrenuo novu kampanjsku inicijativu, ciljanu specifično na neopredijeljene birače, nazvavši ju "Građanstvo za McCaina". Organizaciji je na čelu neovisni senator Joseph Lieberman, bivši demokrat koji pruža podršku McCainu.

XS
SM
MD
LG