Linkovi

Andrus: Pomoći ćemo kako bi Kongres što brže ratificirao članstvo Hrvatske u NATO savezu


Ovaj vikend u Gaithersburgu nadomak Washingtona održava se članska skupština Nacionalne federacije Amerikanaca hrvatskog podrijetla, krovne organizacije Hrvata iz Sjedinjenih Država koja lobira za njihove interese. Predsjednik Nacionalne federacije Ed Andrus kaže da je vrlo zadovoljan što je konačno postignut glavni cilj ove organizacije – Hrvatska je pozvana u NATO savez.

'NATO je za Hrvatsku velika stvar. Nakon stoljeća ratova, nadamo se da će domovina naših predaka konačno živjeti u miru' – kaže Ed Andrus, čelnik Nacionalne federacije Amerikanaca hrvatskog podrijetla, krovne udruge koja objedinjava rad desetaka hrvatskih organizacija u Sjedinjenim Državama.

Od svog osnivanja prije 15 godina, NFCA je isticala da je njezin glavni cilj upravo hrvatsko članstvo u NATO savezu. Za to su tisuće naših članova sustavno lobirale, u čestim susretima s članovima Kongresa i američke savezne vlade – kaže Ed Andrus.

"Pred nama je proces ratifikacije hrvatskog članstva. Dogovorit ćemo se kako mi, s našim resursima, možemo pomoći da se taj postupak ubrza i da bude što prije gotov."

Ed Andrus i njegovi kolege jučer su se u Washingtonu sastali s vodstvom Američko-hrvatskog kongresnog kluba, neformalne udruge članova Zastupničkog doma i Senata koji se zanimaju se hrvatsku problematiku – republikanskog kongresmena Georgea Radanovicha i demokratskog kongresmena Petera Viscloskog kao i republikanskog senatora Georgea Vojnovicha.

Ed Andrus očekuje da će ova tri člana američkog Kongresa imati ključnu ulogu u postupku ratifikacije od strane američkog zakonodavnog tijela.

XS
SM
MD
LG