Linkovi

Film tjedna: Seks i grad


Popularna televizijska serija o četiri žene u New Yorku, njihovim životima i ljubavima, konačno je pretočena u dugometražni igrani film.

Tijekom šest godina, ova je glazbena tema najavljivala da je vrijeme za ponovnih pola sata s Carrie, Charlotte, Mirandom i Samanthom, koje u New Yorku tragaju za ljubavlju. No, to su bile devedesete, čisto drugo vrijeme nego sad … Četiri godine nakon zadnje epizode televizijske serije, priče naših glavnih protagonistica se nastavljaju.

Temeljen na popularnom romanu autorice Candace Bushnell, film "Seks i grad" vrti se oko uvjerene neudavače Carrie, čija redovita novinska rubrika i humorističke knjige prate njezina ljubavna iskustva, jednako kao i ona njezinih najboljih prijateljica: prezaposlene odvjetnice Mirande, džet-seterice iz visokog društva Charlotte, te slobodoumne Samanthe.

Carrie je u labavoj – točnije malo DA, malo NE – vezi s jednim bogatim direktorom, kojemu su ove četiri pijateljice nadjenule nadimak "Mr. Big". Veza se vuče toliko dugo da niti jedna od Carrienih prijateljica nije spremna na važnu objavu, koja se dogodi za vrijeme jedne od njihovih redovitih večera.

Michael Patrick King bio je autor scenarija i redatelj televizijske serije. Isti je posao obavio i s filmom. "Oduvijek sam znao da je neispričana ostala priča o 'Mr. Bigu'. To su me svi uvijek pitali: bi li se Carrie i Mr. Big vjenčali? Bi li bili sretni? Dakle, s tehničke strane posla, znao sam da će skelet filma biti pitanje vjenčanja Carrie i Mr. Biga – hoće li ga ili neće biti? Otuda sam se počeo pitati – što bi bilo s tim ženama danas?" - kaže King.

Miranda još uvijek radi do kasno u svojoj odvjetničkoj kancelariji, pokušavajući istodobno biti i majka i supruga. Glumi ju Cynthia Nixon. "Ona je manje glamurozna od ostale tri, ali zato stoji s obje noge čvrsto u stvarnosti. Njezina priča u filmu je takva da je velikom broju ljudi prepoznatljiva iz stvarnog života," kaže Nixon.

I Charlottina je priča prepoznatljiva: premda sretno udata, ona žudi za djetetom. Kristen Davis želi da se gledatelji iznenade njezinom pričom. "Ne mogu odati o čemu se radi jer ionako ima tako malo tajni u vezi s filmom. Recimo samo da se Charlotti dogode neočekivane stvari, i dobre i loše."

Samantha, kojoj New York nikad nije nudio dovoljno ljubavnih partnera, preselila se u Los Angeles da bi bila sa svojim mnogo mlađim dečkom, koji tamo postaje televizijska zvijezda. Kim Catrall – kojoj je 51 godina – smatra da će ženama biti drago vidjeti lik koji se dobro nosi sa svojim godinama.

U središtu tog kruga prijateljica je Carrie, koju glumi Sarah Jessica Parker. Premda "Seks i grad" naizgled iskazuje priče o ženama – kaže ona -, sama se uvjerila da je serija imala brojne muške štovatelje, pa se nada da će isto biti i s filmom.

Chris Noth – 'Mr. Big' – kaže da DA, težište je na iskustvima žena, na modi, ali, dodaje, vjeruje da će muškarci shvatiti da se tu krije i više. "Seks i grad pruža dvije stvari odjednom: on zadovoljava potrebu za blještavilom, glamurom i modom. Ali, ispod svega toga, tu je prava srž, a to je ljudska potreba za ljubavlju, oprostom, iskupljenjem i okupljanjem u pravom prijateljstvu," kaže Noth.

Uz već poznatu postavu iz televizijske serije, film donosi i novi lik: Carrienu novu pomoćnicu, koju glumi Jennifer Hudson. Ova oskarovka, za svoju ulogu u filmu "Dreamgirls", isto tako donosi i pjesmu obnovljenoj filmskoj glazbi.

XS
SM
MD
LG