Linkovi

Senator Kennedy otpušten iz bolnice


Senator Edward Kennedy otpušten je iz bolnice dan nakon što mu je dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu.

Liječnici u saveznoj državi Massachusetts kažu da su identificirali uzrok napada sličnog moždanom udaru koji je u subotu imao senator Kennedy: maligni tumor na lijevoj strani mozga, koji je otkriven nakon što je urađena biopsija. Edward Kennedy, drugi senator po stažu i mlađi brat predsjednika Johna Kennedya, bit će podvrgnut novim pregledima kako bi se odredila terapija.

Za sada liječnici kažu da je senator svjestan i da je dobre volje. Mogući tretmani za spomenutu vrstu tumora su: radijacija, kemoterapija i operacija. Inače, nakon objave o bolesti senatora Kennedya stigle su brojne reakcije i poruke podrške. Iz Bijele kuće je priopćeno da je predsjednik Bush "duboko ožalošćen" viješću o Kennedyjevoj bolesti te da će se moliti za njegovo zdravlje. Predsjedateljica Zastupničkog doma Kongresa Nancy Pelosi kaže da su Amerikanci vijest o dijagnozi senatora Kennedya primili s "velikom zabrinutošću:"

"Vjerujem da će sve biti dobro zato što je senator Kennedy bio borac cijeli svoj život. Borac za našu djecu, naše radnike, za naše starije građane…Znam da će mu taj borbeni duh pomoći u borbi s izazovima s kojima je sada sučeljen."

Demokratski predsjednički kandidati, Barack Obama i Hillary Clinton, odmah su reagirali na vijest o oboljenju Teda Kennedya. Senator Obama opisao je senatora Kennedya kao prijatelja i čovjeka bez čijih nazora i borbe za njih, on, kao američki crnac, sada ne bi bio u Senatu. Senatorica Clinton je izjavila da su Kennedyeva hrabrost i odlučnost jedinstveni. I republikanski predsjednički kandidat, senator John McCain, je izjavio da je duboko ožalošćen viješću i da se moli za zdravlje svog dugogodišnjeg prijatelja kojeg je opisao kao "najučinkovitijeg pojedinca u Senatu."

XS
SM
MD
LG