Linkovi

'Sunset Man' - novi album country pjevača Jamesa Otta


Country pjevac James Otto kaze da je njegov najnoviji album – Sunset Man - odraz emocija izazvanih brojnim promjenama u njegovom privatnom i profesionalnom zivotu…

Jamesu Ottu trebalo je sest godina da se probije na country scenu. Poceo je 2002., kad je za Mercury Records debitirao albumom Days of Our Lives. Unatoc tome sto je nastupao za Shaniju Twain, na njenoj turneji 2003., i sto je sam imao nekoliko manjih hitova, izgubio je ugovor s tom diskografskom kucom. Ali nije izgubio podrsku prijatelja u Nashvilleu. Dok je razmisljao sto i kako dalje, nastupao je za nesvilsku koaliciju kantautora Muzik Mafia, s kojom nastupaju i Big and Rich i Gretchen Wilson.

James kaze da voli danasnji country-rock, s puno gitare, ali da jednako voli pisati i pjevati balade..

Kao skladatelj, najvise se ponosi ovom s novog albuma, Where Angels Hang Around. Napisao ju je zajedno s Montyjem Criswellom, u korist Djecje bolnice St. Jude, u Memphisu, u Tennesseeju.

Izmedju snimanja njegovog prvog albuma i ovog – Sunset Man – u njegovom je zivotu doslo do mnogih promjena. Prvo nade, a onda i razocaranje, zbog izgubljenog ugovora, pa zenidba... i promijenio se, kaze, kao osoba, promijenila se i njegova glazba. Opusteniji je sada, priznaje, neko ikada, a u tom istom smjeru posla je i njegova muzika. Na njegovom projektu radila su i dva velika imena countryja – John Rich, iz Big and Rich, i Jamesov sogor, Jay DeMarcus, clan Rascal Flatts. Pomogli su mu u pisanju skladbi i na produkciji albuma.

Ostatak godine, James Otto ce nastupati s Garyjem Allanom, sa Brooks and Dunn, sa LeAnn Rimes i Trishom Yearwood, kao i sa Lynyrd Skynyrd te Hankom Williamsom, Juniorom, na njegovoj turneji “Rowdy Frynds.”

Ottov album Sunset Man na drugom je mjestu country ljestvice, a singl Just Got Started Lovin’ You njegov je prvi No.1 hit...

XS
SM
MD
LG