Linkovi

Caribbean Jazz Project: Afro Bop


Odlazak dvojice ključnih članova benda Caribbean Jazz Project označio je, za tog dobitnika Grammyja, novi početak – formiranje nove veze izmedju karipskog jazza i afro-bopa.

Kad su saksofonist Paquito D’Rivera i Andy Nurrell, na steel band udaraljkama, napustili Caribbean Jazz Project mnogi su mislili da će isto učiniti i ostali članovi i da će ansaml biti raspušten. Ali vibrafonist i virtuoz na marimbi Dave Samuels, također jedan od osnivatelja ansambla 1993. godine, kaže da je Caribbean Jazz Project sada ne samo veći nego i bolji no ikada.

Izvrsno raspoloženje vlada njihovim najnovijim albumom Afro Bop Alliance – suradnja s jednim afro-kubanskim ansmablom tog imena. Dvije sile latinskoameričkog jazza udružile su se i prelaze granice karipske glazbe.

Na albumu Afro Bop Alliance, Caribbean Jazz Project dobija malu pomoć prijatelja. Njihovi dugogodišnji štovatelji prepoznat će devet skladbi s njihovih ranijih snimki. Za najnoviji album one su dotjerane u širokom rasponu latinskoameričkih stilova. Među njima je “Naima,” Johna Coltranea, koju je Caribbean Jazz Project prvi put uključio na svoj album Gathering i 2002. godine za njega dobio Grammyja.

Uvršteni na najnoviji album također su novi aranžmani skladbi Theloniousa Monka, Dizzyja Gillespieja i Olivera Nelsona, te original Davea Samuelsa, posvećen pokojnom jazz-bubnjaru Elvinu Jonesu – “Five For Elvin”.

XS
SM
MD
LG