Linkovi

Novi album Lorraine Feather - 'Language'


Za Lorraine Feather pisanje i izvođenje jazz glazbe dolazi prirodno. Na koncu, njezin je otac bio novinar koji je pratio jazz, skladatelj i glazbenik Leonard Feather. Kako izvješćuje Doug Levine, Lorraine je sa svojim najnovijim ostvarenjem, albumom "Language," dostojna svojeg prezimena - Feather.

Lorraine Feather ima dar za satiru, koje na albumu Language ima u izobilju. Album je pun otkačenih komentara svakodnevnog života. Na primjer, pjesma "Where Are My Keys," ona se podsmjehuje razdoblju u svojem životu tijekom kojeg je zagubljivala sve od šešira do ključeva. Još jedna skica iz života je skladba "Waiting Tables."

Lorraine Feather je došla daleko od konobarenja što je radila dok se u New Yorku okušavala u žanru glazbenog teatra. Više je sreće imala kao skladateljica, njene su pjesme izvodili Patti Austin i Dianne Schuur, a napisala je i niz popularnih glazbenih tema za televiziju i film. Njene solističke snimke stalno su u prvi plan stavljale njenu vještinu kao pjevačice, pisca stihova i vještog promatrača života oko nje. U skladbi "A Household Name," Lorraine se bavi životom slavnih ljudi osuđenih na vječan nedostatak privatnosti.

Lorraine Feather možda nije slavna osoba, međutim među glazbenim kritičarima je već godinama na dobrom glasu. Magazin Jazz Times jednom ju je nazvao lirskom Dorothy Parker. S albuma Language, Lorraine Feather pjeva skladbu "We Appreciate Your Patience".

XS
SM
MD
LG