Linkovi

Predsjednik Bush i britanski premijer Brown razgovarali o ekonomskoj situaciji u svijetu i stanju u Iraku


Predsjednik George Bush danas se u Bijeloj kući sastao s britanskim premijerom Gordonom Brownom, na razgovorima koji su se prvenstveno bavili ekonomskom situacijom u svijetu kao i stanjem u Iraku.

Premijer Brown se po dolasku u Washington – a prije susreta s Georgeom Bushem – odvojeno sastao sa Johnom McCainom, Hillary Clinton i Barackom Obamom, političarima koji se nadaju da će u Bijeloj kući zamijeniti sadašnjeg predsjednika. Sastanci Gordona Browna i ove trojice političara održani su u rezidenciji britanskog veleposlanika.

Premijer Brown i predsjednik Bush dosta su vremena proveli u raspravljanju svjetske gospodarske situacije, čiji su negativni trendovi pridonijeli i opadanju njihove popularnosti, u Britaniji odnosno Sjedinjenim Državama. Također, bilo je govora o britanskim planovima da se dodatno smanji vojni kontingent na jugu Iraka.

Predsjednik Bush i njegova supruga večeras za britanskog premijera i njegovu suprugu u Bijeloj kući priređuju privatnu večeru.

Inače, premijer Brown je posjet Americi počeo prekjučer, u New Yorku, gdje se sreo s glavnim tajnikom Ujedinjenih naroda Ban Ki-Moonom i gradonačelnikom Michaelom Bloombergom. Nakon Washingtona, a prije povratka u London, Brown sutra putuje u Boston, gdje će održati govor na temu britanske vanjske politike i međunarodnih odnosa.

XS
SM
MD
LG