Linkovi

'Troubadour' - novi album Goergea Straita


Skroman, nepretenciozan i pouzdan – izrazi su kojima se često opisuje zvijezda country glazbe George Strait. Od 1981. godine, taj 55-ogodišnji Teksašanin prodao je skoro 70 milijuna albuma i skupio preko 50 većih glazbenih nagrada. Kako izvješćuje Morz Morningstar, uspjeh Georgea Straita nastavlja se i s njegovim najnovijim uratkom – albumom Troubadour.

George Strait zaradio je nadimke kao što su Kralj George i Teksaški trubadur. Od svojeg prvijenca 1981. godine s top-deset hitom Unwound, na vrhu country top-lista našao se 42 puta. Unatoč svojem fenomenalnom uspjehu u country glazbi, George Strait nije se nikad preselio u grad Nashville, koji mnogi smatraju prijestolnicom country glazbe. On i dalje živi na ranču u svojem rodnom Teksasu, gdje zajedno sa svojim sinom, Georgeom Juniorom, vježba svoj omiljeni sport, kaubojsko vezivanje teladi. George je i član udruge profesionalnih rodeo kauboja. Album Troubadour njegov je 25-i studijski album, 19-i koji se popeo na vrh top liste, te treći koji je debitirao na broju jedan i na zajedničkoj top listi svih glazbenih žanrova. Na njemu neke od skladbi tipične su za njegov noviji, pomalo pop stil, no osim tih tu je sve i sva, od calypso ritmova, country-rocka,do two-stepa i Western swinga.

Skladba West Texas Town duet je s Dean Dillonom, koji je supotpisao četiri pjesme na albumu Troubadur. Američki satelitski radio je posvetio cijeli kanal glazbi Georgea Straita sve do kraja svibnja. Kanal Strait Country svira glazbu iz njegove tridesetogodišnje karijere, uz ekskluzivne razgovore i komentare mlađih country zvijezda na koje je on utjecao. Prvi singl s albuma Troubadour najuspješniji je u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

XS
SM
MD
LG