Linkovi

Izborni stožer Hillary Clinton otpustio glavnog stratega


Izborni stožer demokratske senatorice Hillary Clinton odlučio je prekinuti svu poslovnu suradnju s Markom Pennom, glavnim strategom predsjedničke izborne kampanje gospođe Clinton. To se dogodilo nakon što je u novinama objavljeno da se Mark Penn susreo s predstavnicima veleposlanstva Kolumbije u Sjedinjenim Državama.

Newyorška senatorica protivi se američko-kolumbijskom sporazumu o slobodnom trgovini – o kojem bi se uskoro trebalo glasati u Kongresu. No lobistička tvrtka njezina stratega, Marka Penna bila je angažirana od vlade Kolumbije da u Kongresu lobira za ovaj sporazum. Nakon što je objavljena vijest o njegovom sastanku s kolumbijskim diplomatima, Mark Penn je izjavio da je pogriješio.

Izborni stožer Hillary Clinton objavio je da Mark Penn više neće biti njezin glavni savjetnik, no njegova će firma i dalje istraživati američko javno mnijenje za potrebe kampanje Hillary Clinton.

Kolumbija je prekjučer odlučila prekinuti poslovne veze s firmom Marka Penna.

Inače, senatori Hillary Clinton i Barack Obama – koji se natječu za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke – jučer su održali niz izbornih skupova u Montani i Južnoj Dakoti.

Od vijesti vezanih za izborne aktivnosti Republikanske stranke, tu je vijest da je senator John McCain odao priznanje američkih snagama koje su se prošli tjedan u Basri sukobile s šijitskim paravojnim skupinama. U borbama su sudjelovale i snage iračke vojske – u kojima su većinom šijiti. Senator McCain je rekao da bi 'još prije 9 mjeseci, tako dobra suradnja američke i iračke vojske bila nezamisliva.'

XS
SM
MD
LG